Talačka kriza u Jerevanu traje već dvije nedjelje: Rastjerani demonstranti koji podržavaju otmičare

Naoružane pristalice zatvorenog lidera opozicione grupe "Osnivački parlament" Jiraira Sefilijana upale su 17. jula u policijsku stanicu, ubile jednog policajca i zadržale više talaca, tražeći ostavku predsednika Serža Sarkisijana
0 komentar(a)
Jerevan, demonstarcije, Foto: Reuters
Jerevan, demonstarcije, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.07.2016. 11:31h

U sukobima policije i opozicionih demonstranata u glavnom gradu Jermenije, Jerevanu, povrijeđeno je više desetina ljudi, saopštile su danas jermenske vlasti.

Policija je prošle noći upotrijebila pendreke, dimne i šok bombe da bi rastjerala demonstrante, okupljene u znak podrške dvojici muškaraca koji su već dvije nedjelje zabarikadirani u policijskoj stanici u Jerevanu, gdje drže taoce tražeći ostavku predsjednika Serža Sarkisijana.

Vlasti su navele da je oko 60 osoba prebačeno u bolnice zbog preloma, opekotina i drugih povreda, a uhapšeno je 165 osoba, od kojih je 26 zadržano u pritvoru.

Naoružane pristalice zatvorenog lidera opozicione grupe "Osnivački parlament" Jiraira Sefilijana upale su 17. jula u policijsku stanicu, ubile jednog policajca i zadržale više talaca, tražeći ostavku predsednika Serža Sarkisijana.

Oni su u međuvremenu pustili policajce, ali od srijede drže kao taoce troje medicinskih radnika koji su ušli u zgradu da bi zbrinuli povrijeđene.

Jedan od naoružanih aktivista Varužan Avetisjan, rekao je juče novinarima da vlasti vjerovatno pripremaju napad i razvijaju dronove za detoniranje eksploziva.

On je nedavno rekao da opozicija zahtijeva puštanje svih "političkih zatvorenika" na slobodu i pozvao Jermene da izadju na ulice i primoraju vladu da podnese ostavku.

Bonus video: