Ovako je izgledao okršaj francuskih specijalaca i džihadista koji su ubili sveštenika

Obojica napadača ubila je policija dok su pokušavali da napuste crkvu pokušavajući da troje talaca iskoriste kao živi štit
10 komentar(a)
Pariz napad, Foto: Screenshot (YouTube)
Pariz napad, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 28.07.2016. 11:14h

Dramatičan trenutak u kom su policajci ubili dvojicu džihadista ispred crkve u kojoj su prethodno zaklali sveštenika, objavljen je na francuskom sajtu Telegramme.fr. Video je snimio tinejdžer sa prozora svoje spavaće sobe.

Na snimku se vidi trenutak kada napadači izlaze iz crkve, kada i počinje akcija spasavanja talaca, ali i momenat kada je kaluđerica, koja su džihadisti držali kao taoca, uspjela da dotrči do policije. Islamska država preuzela je odgovornost za ovaj napad, a napadači su identifikovani kao što su Abdel Malik Petitžan i Adel Kermiš.

Petitžan i Kermiš držali su petoro ljudi kao taoce. Jedna osoba je teško povrijeđena, a sveštenik crkve ubijen je pred taocima.

Identifikovana i druga osoba napada u crkvi u Francuskoj: Ima 19 godina i registrovan kao "radikalizovana" osoba >>>

Ubice su prvo natjerale fratra Žaka (86) da klekne na koljena, prije nego što su uključili kameru i snimili sebe kako mu režu vrat. Krvnici su potom, održali propovijed na arapskom jeziku, rekli su svjedoci.

Obojica napadača ubila je policija dok su pokušavali da napuste crkvu pokušavajući da troje talaca iskoriste kao živi štit. Prije nego što ih je policija upucala teroristu su uzvikivali "Alahu Akbar".

Blic.rs

Bonus video: