"NAŠA SLOBODA DO GRANICE SA ITALIJOM"

"Žuti prsluci" i danas na ulicama širom Francuske, ne žele pomoć političara

Žuti prsluci su za danas najavili protest u aveniji Jelisejskih polja u Parizu, kao u većim gradovima, Bordou, Turluzu, Nici, Renu i Lionu
536 pregleda 0 komentar(a)
Sa prethodnog protesta, Foto: Riccardo Antimiani/Ansa
Sa prethodnog protesta, Foto: Riccardo Antimiani/Ansa

Građanski pokret "Žuti prsluci" najavio je za danas okupljanja širom zemlje a akcenat će biti stavljen na apolitični aspekt pokreta posle diplomatskih tenzija nastalih sa Italijom zbog sastanka potpredsjednika Luiđija di Maja s pripadnicima Žutih prsluka.

Vođe pokreta koje su se distancirale od tog sastanka najavile su pored skupova u većim gradovima i skup u blizini granice sa Italijom jer žele da objasne italijanskim medijima da su apolitični pokret i da ne žele pomoć od političara, pa ni od Italijana.

Sastanak lokalnog predstavnika "Žutih prsluka" Kristofa Šalansona sa Di Majom kritikovana je unutar pokreta a francusko Ministarstvo inostranih poslova opozvalo je na određeno vrijeme ambasadora u Rimu.

Žuti prsluci su za danas najavili protest u aveniji Jelisejskih polja u Parizu, kao u većim gradovima, Bordou, Turluzu, Nici, Renu i Lionu.

Kako prenose francuski mediji, današnji protesti će biti održani pod motom "Naša sloboda do granice sa Italijom", dok su prošle subote skupovi bili posvećeni onima koji su bili povrijeđeni na protestima.

Preporučujemo za Vas