"PRVI PUT NEKO TRAŽI DA UNIŠTIMO DOKAZE"

Mediji: Naređeno brisanje sa kamera svih snimaka iz Nice

"Obrišite zapise načinjene između 14. jula u 22.30 i 15. jula u 18 sati", navodi se navodno u dokumentu u kojem se skreće pažnja na šest kamera čiji snimci "posebno moraju biti izbrisani"
4 komentar(a)
Nica napad, Foto: Reuters
Nica napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.07.2016. 08:40h

Jedinica francuske policije za borbu protiv terorizma zatražila je od vlasti Nice da izbrišu snimke sa kamera koje pokrivaju promenadu na kojoj je ubijeno više od 80 ljudi u terorističkom napadu kamionom na Dan pada Bastilje, objavio je danas list Figaro, pozivajući se na neimenovane izvore.

Taj zahtjev je u srijedu kancelariji gradonačelnika Nice uputila specijalna jedinica zadužena za borbu protiv ekstremizama (SDAT).

Kako je prenio RT, francuski list je došao u posjed kopije dokumenta u kom se navodi da SDAT, pozivajući se na članove krivičnog zakona, traže da gradske vlasti potpuno obrišu svih 24 sata snimaka sa kamera na promenadi.

"Obrišite zapise načinjene između 14. jula u 22.30 i 15. jula u 18 sati", navodi se navodno u dokumentu u kojem se skreće pažnja na šest kamera čiji snimci "posebno moraju biti izbrisani".

"Ovo je prvi put da nam neko traži da uništimo dokaze. Centar za video nadzor i grad bi mogli da budu tuženi zbog ovoga, a naši službenici nemaju nadležnost da rade ovakve stvari", rekli su za Figaro izvori iz gradske vlasti.

Preporučujemo za Vas