Nica: Podignute optužnice protiv petoro osumnjičenih

Pariski državni tužilac Fransoa Molen je naveo da su četiri muškarca i jedna žena bili "uključeni u pripremu" napada, koji je planiran više mjeseci, kao i da je jedan od njih snimao mjesto zločina dan posle napada, iako je ono bilo preplavljeno policajcima i novinarima
1 komentar(a)
Nica, Foto: Reuters
Nica, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.07.2016. 07:10h

Protiv pet osoba koje se nalaze u pritvoru zbog umješanosti u napad u Nici podignute su optužnice, saopštilo je parisko tužilaštvo, javio je AFP.

Troje osumnjičenih formalno je optuženo da su bili saučesnici u "ubistvu koje je izvela grupa sa terorističkim vezama", a dvoje su optuženi za "kršenje zakona o oružju u vezi sa pripadnošću teroristickoj grupi", navelo je tužilaštvo.

Državno tužilaštvo, koje nadgleda antiterorističke istrage, saopštilo je u četvrtak da se u pritvoru trenutno nalazi pet ljudi za koje se sumnja da su pomagali 31-godišnjem napadaču Mohamedu Lahuaieju Bulelu da izvrši napad.

Pariski državni tužilac Fransoa Molen je naveo da su četiri muškarca i jedna žena bili "uključeni u pripremu" napada, koji je planiran više mjeseci, kao i da je jedan od njih snimao mjesto zločina dan posle napada, iako je ono bilo preplavljeno policajcima i novinarima.

Tunižanin koji je kamionom pokosio i ubio 84 osobe na šetalištu u Nici imao je saučesnike, a taj napad je planirao mjesecima, izjavio je tužilac Molen.

Bonus video: