Erdogan: Zar SAD, Rusija i Kina nemaju smrtnu kaznu?

On je pristalicama poručio, dok su uzvikivali da Ankara ponovo uvede smrtnu kaznu nakon neuspjelog vojnog puča, da je Turska "demokratska zemlja u kojoj vlada vladavina prava" i da se "zahtjevi naroda ne mogu zanemariti"
12 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.07.2016. 06:30h

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je spreman ponovo da uvede smrtnu kaznu, ukoliko narod to bude zahtijevao, a parlament usvojio neophodni zakon, i podsjetio da takvu vrstu kazne primjenjuju i SAD, Rusija i Kina.

"Zar smrtna kazna ne postoji u Americi, Rusiji, Kini? U zemljama širom svijeta? Samo u zemljama Evropske unije nema smrtne kazne", rekao je Erdogan kasno sinoć u obraćanju stotinama pristalica ispred svoje rezidencije u Istanbulu, a prenijela je agencija AP.

On je pristalicama poručio, dok su uzvikivali da Ankara ponovo uvede smrtnu kaznu nakon neuspjelog vojnog puča, da je Turska "demokratska zemlja u kojoj vlada vladavina prava" i da se "zahtjevi naroda ne mogu zanemariti".

Erdogan je takođe rekao da sjutra planira da se sastane sa Nacionalnim savjetom za bezbjednost.

Zvaničnici EU su prethodnih dana više puta ponovili da bi pregovori o pridruživanju Turske Uniji bili okončani ukoliko bi zvanična Ankara ponovo uvela smrtnu kaznu.

Bonus video: