MARTUNIS JE VEĆ 12 GODINA U AKADEMIJI SPORTINGA

Sjećate li se dječaka koji je preživio cunami? Danas korača stopama Kristijana Ronalda

"Sjajno je biti ovdje, ovaj klub je ostvario moj san. Uzbuđen sam što mi se pružila ova prilika. Živio Sporting! ", rekao je Martunis
1 komentar(a)
Martunis, Kristijano Ronaldo, Foto: Facebook
Martunis, Kristijano Ronaldo, Foto: Facebook
Ažurirano: 09.02.2019. 10:05h

Sedmogodišnji dečak Martunis, koji je kao žrtva cunamija 2004, nakon 21 dana od katastrofe koja je tada pogodila Banda Aceh, u Indoneziji, pronađen u dresu fudbalske reprezentacije Portugalije, već 12 godina je na akademiji Sportinga iz Lisabona i to zahvaljujući Kristijanu Ronaldu.

Martunis je u toj katastrofi izgubio majku i dva brata.

"Sjajno je biti ovdje, ovaj klub je ostvario moj san. Uzbuđen sam što mi se pružila ova prilika. Živio Sporting! ", rekao je Martunis, a prenio je londonski portal Mail Online.

Upitan kako je preživio 21 dan sam na obali, gdje je i pronađen, dječak je rekao da je pio vodu iz bare, ali da ga je njegov san da postane fudbaler motivisao da se bori da preživi.

Nedugo nakon što se vijest o Martunisu pročula u Portugaliji, tamošnja fudbalska ikona, najpoznatiji fudbaler svijeta, Kristijano Ronaldo je 2005. posjetio dječaka i obećao mu da će obezbijediti finansije za njegovo obrazovanje i omogućiti mu da dođe u Portugaliju i upozna se sa fudbalskom reprezentacijom.

Inače, prošle godine, portugalska reprezentacija je potpisala ugovor sa njim za igrača lige ispod 19 godina.

Prije 12 godina ovaj mali dječak je izgubio sve u cunamiju koji je sravnio gradove i promijenio živote više od 200.000 ljudi, ali je danas uspio da ostvari svoj san i ide koracima svog idola Ronalda.

Preporučujemo za Vas