Nica: Uhapšen par iz Albanije osumnjičen za vezu sa terorističkim napadom

Francuske vlasti su ranije u vezi sa tim slučajem pritvorile šest osoba, među kojima i Bulelovu bivšu suprugu, podsjeća AFP
64 pregleda 5 komentar(a)
Francuska policija, Foto: Reuters
Francuska policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.07.2016. 10:26h

Francuske vlasti su u nedjelju uhapsile par iz Albanije koji je osumnjičen za povezanost sa terorističkim napadom u Nici koji je odnio 84 života, javlja CNN pozivajući se na portparola kabineta francuskog tužilaštva.

Francuske vlasti su ranije u vezi sa tim slučajem pritvorile šest osoba, među kojima i Bulelovu bivšu suprugu, podsjeća AFP.

Mohamed Bulel (31), koji je rođen u Tunisu, a živio u Nici, uletio je kamionom među ljude koji su na poznatom šetalištu u tom gradu posmatrali vatromet povodom Dana pada Bastilje 14. jula i pri tom ubio 84, a ranio više od 300 ljudi.

Ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev rekao je juče da postoji mogućnost da je Bulel veoma brzo radikalizovan, ali je danas kazao da nema dokaza da je bio povezan sa nekom terorističkom grupom.

Islamska država je ranije preuzela odgovornost za napad i Bulela nazvala svojim vojnikom, ali ne bi bilo prvi put da ID preuzima odgovornost za napade koje nije počinila.

Bonus video: