Putin pozvao Erdogana da brzo vrati stabilnost u Turskoj

"Ruski predsjednik je takođe zatražio što je moguće veću bezbjednost ruskih turista u Turskoj"
4 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.07.2016. 12:29h

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana da brzo vrati stabilnost u svojoj zemlji poslije neuspjelog puča u noći između petka i subote.

Putin je u telefonskom razgovoru s Erdoganom uputio saučešče zbog pogibije 265 ljudi i zatražio brz povratak stabilnosti, uz poštovanje ustavnog poretka Turske, navodi se u saopštenju Kremlja koje je prenijela agencija AFP.

"Ruski predsjednik je takođe zatražio što je moguće veću bezbjednost ruskih turista u Turskoj", dodao je Kremlj.

S druge strane, Erdoganov kabinet je saopštio da je Moskva stala uz "izabranu vladu Turske" i da je Putin izrazio dobre želje turskom narodu, prenijela je agencija AP.

U tom saopštenju se kaže da su se dvojica predsjednika čije su zemlje nedavno popravile odnose poremećene turskim obaranje ruskog vojnog aviona prošle godine na granici Turske i Sirije, dogovorila da se avgusta sastanu u četiri oka.

Odnosi Turske i Rusije, nedavno su se poboljšali pošto se predsjednik Erdogan izvinio Rusiji zbog obaranja ruskog aviona, a Moskva je potom svojim agencijama ponovo odobrila organizovanje turističkih putovanja u Tursku.

Bonus video: