MUHAMED LAHUAIEJ BULEL

Zvanično identifikovan: Ko je napadač iz Nice?

Vlasti Tunisa su saopštile da napadač iz Nice nije na njihovim listama lica povezanih sa terorizmom
12 komentar(a)
napad, Nica, Foto: Reuters
napad, Nica, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.07.2016. 10:49h

Napadač iz Nice zove se Muhamed Lahuaiej Bulel (31), ima dvojno državljanstvo Francuske i Tunisa, i živio je na sjeveru Nice, objavio je list "Nica maten".

Kako se navodi, Bulel je prije napada radio kao vozač u kurirskoj službi, otac je trogodišnjeg djeteta i poznat je policiji po prekršajima, "delinkventskom ponašanju i nasilnim činovima". Prema policijskoj dokumentaciji, on nije bio označen kao osoba koja je prošla kroz radikalizaciju.

Njegov stan je pretresen rano jutros, a policijski timovi pokušavaju da utvrde da li je imao pomagače. Nekoliko Bulelovih rođaka je privedeno na saslušanje, prenosi B92. Prema dostupnim informacijama, bijeli kamion kojim je izvršen napad iznajmljen je prije nekoliko dana, što ukazuje na to da je napad planiran. Mediji navode da je Bulel rođen u Tunisu, ali da dugo živi u Nici. Vlasti Tunisa su saopštile da napadač iz Nice nije na njihovim listama lica povezanih sa terorizmom. Bulel nije ni na listama sumnjivih koje imaju francuski obavještajci. Nije poznato da li dokumenta nađena u kamionu poslije napada pripadaju Bulelu. Najmanje 84 ljudi je stradalo, a više od stotinu povrijeđeno u francuskom gradu Nici kada je napadač pucao pa kamionom uletio u puno šetalište .