Kan: Preispitivanje bezbjednosnih mjera u Londonu zbog Nice

Njemačka policija saopštila je danas da pojačava kontrolu na granici sa Francuskom posle napada koji je protekle noći izveden u Nici pri čemu je ubijeno najmanje 84, a ranjeno više od 100 ljudi, javlja AP. I Italija je ranije danas najavila jačanje granične kontrole prema Francuskoj
50 pregleda 0 komentar(a)
Nica, Foto: Reuters
Nica, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.07.2016. 10:09h

Gradonačelnik Londona Sadik Kan izjavio je danas da će bezbjednosne mjere u britanskoj prijestonici biti preispitane nakon noćašnjeg napada u Nici koji je francuski predsjednik Fransoa Oland nazvao terorističkim činom.

"Uvjeriću sve stanovnike Londona da ćemo danas preispitati naše bezbjednosne mjere u svijetlu ovog napada i da ćemo ja i komesar londonske policije učiniti sve što je moguće da stanovnici Londona budu bezbjedni", naveo je Kan, a prenio Rojters.

Njemačka policija saopštila je danas da pojačava kontrolu na granici sa Francuskom posle napada koji je protekle noći izveden u Nici pri čemu je ubijeno najmanje 84, a ranjeno više od 100 ljudi, javlja AP.

I Italija je ranije danas najavila jačanje granične kontrole prema Francuskoj.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Anđelino Alfano izjavio je jutros da će Italija pojačati kontrolu na tri granična prelaza prema Francuskoj i željezničkom čvoru koji povezuje dvije zemlje u Ventimilji nakon napada u obližnoj Nici, prenio je Rojters.

Bonus video: