Broj poginulih u stravičnom sudaru vozova u Bariju porastao na 27

Do nesreće je došlo na pruzi između gradova Ruvo di Pulja i Korato, u blizini Barija, na obali Jadranskog mora
0 komentar(a)
Bari voz, nesreća, Foto: Reuters
Bari voz, nesreća, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.07.2016. 11:40h

Broj poginulih u direktnom sudaru dva voza u južnom italijanskom regionu Pulja je danas porastao na 27, pošto su spasilačke službe čitavu noć radile na izvlačenju tijela poginulih iz smrskanih vagona, saopštile su lokalne vlasti.

Državno tužilaštvo je otvorilo istragu povodom ovog slučaja, a premijer Mateo Renci je obećao da će uzrok jučerašnje nesreće biti brzo otkiven, prenio je Rojters.

Spasilačke službe i dalje tragaju za tijelom vozača jednog od vozova koji su se direktno sudarili na pruzi između gradova Ruvo di Pulja i Korato, u blizini Barija, na obali Jadranskog mora.

Vozač drugog voza je jedna od 27 žrtava, a pošto je više desetina ljudi u tom sudaru povrijeđeno, od kojih neki teže, spasilačke službe strahuju da bi broj žrtava mogao da poraste.

Još nije poznato da li je do nesreće došlo zbog ljudskog faktora ili nekog tehničkog problema, ali se ona dogodila na dijelu pruge na kojem bezbjednost zavisi o telefonskim pozivima željezničara, a ne o kompjuterskom sistemu.

Jedan od vozova trebalo je da u stanici sačeka zeleno svijetlo prije nego što je krenuo jedinom prugom između gradova Korato i Andrija.

Istražitelji su saopštili da postoji mogućnost da je sudar izazvan ljudskom greškom.

Bonus video: