RUSIJA NEGIRA NAVODE "NJUJORK TAJMSA"

Zaharova: Agent CIA udario policajca, pa se sakrio u ambasadi SAD

Vašington post je prenio navode četiri zvaničnika da je ujutro 6. juna pripadnik ruske Federalne službe bezbjednosti ispred ambasade SAD u Moskvi napao i pretukao američkog diplomatu koji je pokušao da uđe u ambasadu
0 komentar(a)
Marija Zaharova, Foto: Instagram
Marija Zaharova, Foto: Instagram
Ažurirano: 09.02.2019. 15:07h

Rusko ministarstvo vanjskih poslova demantovalo je danas navode lista "Vašington post" da je pripadnik ruske bezbjednosne službe napao američkog diplomatu u Moskvi.

Vašington post juče je prenio navode četiri zvaničnika da je ujutro 6. juna pripadnik ruske Federalne službe bezbjednosti ispred ambasade SAD u Moskvi napao i pretukao američkog diplomatu koji je pokušao da uđe u ambasadu.

Portparolka ruskog ministarstva vanjskih poslova, Marija Zaharova iznijela je drugačiju verziju događaja.

Ona je rekla da je tog jutra iz taksija ispred ambasade SAD istrčao nepoznati čovjek sa šeširom nakrivljenim preko lica i pokušao da uđe u kompleks, a da je policajac na dužnosti želio da ga identifikuje kako bi ustanovio da ne ugrožava diplomatsko predstavništvo, prenio je Tass.

Zaharova je navela da je muškarac udario policajca laktom u lice umjesto da pokaže dokumente, zatim ga gurnuo i onda se sakrio u ambasadi.

"Situacija iznijeta u novini nije samo izobličena već i protivrječi pravim činjenicama", rekla je Zaharova.

Ona je rekla da je taj diplomata u stvari zaposlen u američkoj obavještajnoj službi CIA i da je rusko ministarstvo vanjskih poslova uručilo protest američkoj ambasadi.

"Te noći on se, pokušavajući da se zamaskira, vraćao s obavještajne operacije. Ili je bio nervozan zbog toga ili je pokušao da prođe neopažen, tako da nije pokazao diplomatske dokumente, i kad je zaustavljen, upotrijebio je pesnice", rekla je Zaharova.

Portparolka ministarstva je rekla da Vašington namjerno kvari odnose s Rusijom provokacijama i lažnim informacijama.

"Nažalost, Stejt department i američke specijalne službe od nedavno koriste list Vašington post za distribuciju izobličenih i očigledno lažnih informacija o mjerama kojima su navodno podvrgnute američke diplomate u Rusiji", rekla je Zaharova.