Džonson: Koristi od Bregzita tek u budućnosti

"Možemo pronaći svoj glas u svijetu ponovo, glas koji je u skladu sa petom najvećom ekonomijom na svijetu. Verujem da sada imamo veliku priliku, možemo da usvajamo naše zakone i određujemo poreze u potpunosti u skladu sa britanskom ekonomijom"
83 pregleda 1 komentar(a)
Boris Džonson, Foto: Reuters
Boris Džonson, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.06.2016. 11:46h

Bivši gradonačelnik Londona i veliki zagovornik Bregzita Boris Džonson ocjenio je danas da je britanski narod na referendumu, na kojem je glasao za izlazak te zemlje iz EU, odlučio da "povrati kontrolu" i poručio da se na kraće straze neće ništa promjeniti, ali će Britanija imati koristi od Bregzita u budućnosti.

On je dodao da je saglasan sa odlukom britanskog premijera Dejvida Kamerona da se ne aktivira odmah član 50 Lisabonskog ugovora o izlasku iz EU, prenio je Gardijan.

"Možemo pronaći svoj glas u svijetu ponovo, glas koji je u skladu sa petom najvećom ekonomijom na svijetu. Verujem da sada imamo veliku priliku, možemo da usvajamo naše zakone i određujemo poreze u potpunosti u skladu sa britanskom ekonomijom", rekao je Džonson.

Džonson, za kojeg mediji uveliko predviđaju da je budući naslednik britanskog premijera, odao je počast Kameronu rekavši da je on "hrabar čovek od principa" i pohvalivši njegov "saosećajni konzervativizam".

On se, takođe, zahvalio Kameronu na održanom referendumu i ocjenio da je to bila "prava i neizbježna odluka" dodajući da je u pitanju bilo pravo ljudi da izaberu osobe koje će donositi ključne odluke u njihovim životima.

Bonus video: