OBUSTAVLJENA KAMPANJA BREGZITA

Britanska poslanica preminula: Upucana i izbodena

Jedan očevidac je rekao za "Pres Asosijejšn" da se Koks umješala u sukob između dvojice muškaraca, od kojih je, kako je naveo, jedan izvukao pištolj iz torbe i dva puta pucao
13 komentar(a)
Džo Koks, Foto: Reuters
Džo Koks, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.02.2019. 19:40h

Britanska poslanica Džo Koks preminula je nakon što je danas upucana i ubodena u svojoj izbornoj jedinici na sjeveru Engleske, saopšteno je iz policije.

Policija u Zapadnom Jorkširu saopštila je da je uhapšen osumnjičeni za napad Tomi Mer (52). Mer je uhapšen brzo nakon napada, koji se dogodio u Birstolu, prenio je Rojters. 

Policija je dodala da je i jedan muškarac, star oko 50 godina, zadobio lakše povrede. 

Koks (41), poslanica opozicione Laburističke partije, napadnuta je dok se pripremala da održi sastanak sa biračima u Bristolu, nedaleko od Lidsa. 

Jedan očevidac je rekao za "Pres Asosijejšn" da se Koks umješala u sukob između dvojice muškaraca, od kojih je, kako je naveo, jedan izvukao pištolj iz torbe i dva puta pucao. 

Britanski premijer Dejvid Kameron naveo je ranije na svom nalogu na Tviteru da je "veoma zabrinut" povodom navoda je Koks povrijeđena i poručio da su "naše misli i molitve sa Džo i njenom porodicom". 

Lider Laburističke partije Džeremi Korbin rekao je da je "potpuno šokiran" zbog napada na Koks. 

"Misli cijele Laburističke partije su sa njom i njenom porodicom u ovom trenutku", naveo je on na svom nalogu na Tviteru. 

Obustavljena kampanja nakon napada na poslanicu

Poslije napada na poslanicu Koks koja se nekoliko sati nalazila u kritičnom stanju, pristalice izlaska Britanije iz EU, kao i zagovornici njenog ostanka u Uniji suspendovali su aktivnosti svojih kampanja.

"Suspendujemo sve aktivnosti kampanje danas. Naše misli su sa Džo Koks i njenom porodicom", saopštila je ta kampanja na Tviteru.

Zvanična kampanja za napuštanje EU saopštila je, takođe, da će njen izborni autobus obustaviti kampanju danas, prenosi Rojters.

Referendum o budućnosti odnosa Velike Britanije i EU biće održan 23. juna.