"Ljudski lanac" ispred baze Ramštajn u Njemačkoj: Protest protiv upotrebe dronova

Protest je organizovalo udruženje "Stop Ramštajnu - Ne ratu dronovima", u kojem kažu da baza Ramnštajn prenosi informacije između operatera u SAD i bespilotnih letjelica u Iraku, Avganistanu, Pakistanu, Jemenu i Siriji, prenosi Rojters
1 komentar(a)
Njemačka, protset protiv dronova, Ramštajn, Foto: Beta-AP
Njemačka, protset protiv dronova, Ramštajn, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 11.06.2016. 16:38h

Nekoliko hiljada demonstranata formiralo je ljudski lanac oko američke vazdušne baze Ramštajn na jugozapadu Njemačke u znak protesta protiv upotrebe dronova u operacijama Sjedinjenih Američkih Država.

Protest je organizovalo udruženje "Stop Ramštajnu - Ne ratu dronovima", u kojem kažu da baza Ramnštajn prenosi informacije između operatera u SAD i bespilotnih letjelica u Iraku, Avganistanu, Pakistanu, Jemenu i Siriji, prenosi Rojters.

Prema procjenama policije, bazu, koja je sjedište američkih vazdušnih snaga u Evropi, opkolilo je između tri i četiri hiljade ljudi, dok organizatori tvrde da se okupilo 5-7.000 ljudi.

Organizatori protesta kažu da prenos podataka o dronovima preko Ramštajna nije skladu sa njemačkim ustavom i žele da se zatvori satelitska relej stanica baze.

Bonus video: