Britanska kraljica proslavlja 90. rođendan: Jarko zeleni komplet zapao za oko

Princeza Šarlota (1) danas se prvi put pojavila na kraljevskom balkonu u pratnji roditelja princa Vilijama i Kejt Midlton
166 pregleda 2 komentar(a)
Kraljica Elizabeta, proslava rođendana, Foto: Reuters
Kraljica Elizabeta, proslava rođendana, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.06.2016. 15:35h

Britanska kraljica Elizabeta Druga i članovi kraljevske porodice nastavili su danas zvaničnu ceremoniju povodom kraljičinog 90. rođendana.

Rođendan je obilježen tradicionalnim vojnim defileom boja, a Elizabeta je pozdravila okupljene sa balkona Bakingemske palate.

Elizabeta se u kraljevskoj kočiji, obučena u jarko zeleni kostim, dovezla u kraljevsku palatu

Kraljičina odjevna kombinacija u zelenoj boji izazvala je veliku pažnju, prenose mediji.

Odjevna kombinacija i šešir u svijetloj i jarko zelenoj boji zapala je mnogima za oko.

AP prenosi da su neki ljudi na Tviteru uporedili boju kraljičinog kompleta sa likom žapca Kermita iz "Mapet šoua".

Kraljica obično za javno pojavljivanje nosi svijetle, ali zagasitije boje.

Princeza Šarlota (1) danas se prvi put pojavila na kraljevskom balkonu u pratnji roditelja princa Vilijama i Kejt Midlton.

U paradi je učestvovalo više od 1.500 vojnika i nekoliko stotina konja, a članovi kraljevske porodice posmatrali su sa balkona Bakingemske palate prelet Kraljevskih vazdušnih snaga i modernih borbenih aviona.

Veliki broj okupljenih pozdravio je britansku kraljicu i članove kraljevske porodice.

Kraljica Elizabeta Druga rođena je u aprilu, ali se zvanična proslava njenog rođendana tradicionalno organizuje u junu, zbog ljepšeg vremena.

Zvona na katedrali Svetog Pavla u Londonu juče su obilježila početak zvanične ceremonije, a proslava u gradovima Britanije trajaće tri dana.

Kraljica će u nedjelju na promenadi ispred Bakingemske palate organizovati svečani ručak za više od 10.000 humanitarnih radnika, pokrovitelja i za kraljevsku porodicu.

Poslije zvanične proslave rođendana, britanska kraljica posvetiće se sezoni konjičkih trka i otići će na tradicionalno ljetovanje u Škotsku.

Čestitku kraljici uputio je i ruski predsjednik Vladimir Putin koji je, kako je objavio Kremlj, konstatovao bogatu istoriju dvije zemlje i izrazio uvjerenje u dalji razvoj konstruktivne saradnje.

Bonus video: