Poljska: Sudar automobila i američkog vojnog kamiona, poginuo civil

"Izražavamo naše žaljenje zbog ove nesreće i molimo se za oporavak povrijeđene osobe", rekao je danas novinarima general Ben Hodžis, jedan od američkih vojnih komandanata u Evropi
0 komentar(a)
Poljska policija, Foto: Shutterstock
Poljska policija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.06.2016. 10:33h

Jedan civil je poginuo, a jedan je teško povrijeđen u sudaru poljskog automobila i američkog vojnog kamiona na zapadu Poljske gdje se održava dio velike vojne vježbe NATO zvane "Anakonda-16", rekao je danas portparol vojske.

Civilno vozilo udarilo je u kamion na autoputu blizu grada Svetnošuva, i tada je poginuo vozač, a putnik u kolima je povrijeđen, rekao je portparol tih manevara za agenciju Frans pres.

On je rekao da se veliki kamion kretao u konvoju u okviru vojnih vježbi "Anakonda" u Poljskoj u kojima učestvuje 31.000 vojnika iz 24 zemlje.

Otvorena je istraga da se utvrdi uzrok nesreće.

"Izražavamo naše žaljenje zbog ove nesreće i molimo se za oporavak povrijeđene osobe", rekao je danas novinarima general Ben Hodžis, jedan od američkih vojnih komandanata u Evropi.

Manevri "Anakonda", najveći u centralnoj Evropi od kraja Hladnog rata počeli su juče i završavaju se 17. juna. U njima učestvuje 31.000 vojnika, 3.000 vozila, 105 aviona i 12 brodova.

Bonus video: