IZVJEŠTAJ ZA TRI MJESECA

Njemačka: Migranti počinili 69.000 krivičnih djela, među počiniocima i migranti iz Srbije

Navodi se i da su "apsolutne brojke krivičnih djela koja su počinili Sirijci, Avganistanci i Iračani - tri najveće grupe azilanata u Njemačkoj - visoke, ali imajući u vidu proporciju u odnosu na broj migranata na koje se odnose, njihovo učestvovanje u krivičnim djelima je jasno disproporcionalno nisko"
0 komentar(a)
Njemačka, Foto: Shutterstock
Njemačka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.06.2016. 05:55h

Migranti su u prvom kvartalu ove godine u Njemačkoj počinili ili pokušali da počine oko 69.000 krivičnih djela, navodi se u izveštaju njemačke Kancelarije federalne kriminalističke policije (BKA), prenosi Rojters.

Agencija navodi da bi ovaj izvještaj federalne policije mogao da pojača uznemirenost, posebno u anti-imigrantskim grupama, u vezi sa liberalnom migrantskom politikom njemačke kancelarke Angele Merkel.

Agencija navodi da je u Njemačkoj prošle godine zabilježen rekordni priliv od više od milion migranata i da je raširena zabrinutost oko toga kako će najveća privreda Evrope uspjeti da ih integriše i osigura bezbjednost.

Među počiniocima krivičnih djela pominju se i migranti iz Srbije, a kako piše u izveštaju BKA "migranti iz sjeverne Afrike, Gruzije i Srbije disproporcionalno su zastupljeni među osumnjičenima".

Navodi se i da su "apsolutne brojke krivičnih djela koja su počinili Sirijci, Avganistanci i Iračani - tri najveće grupe azilanata u Njemačkoj - visoke, ali imajući u vidu proporciju u odnosu na broj migranata na koje se odnose, njihovo učestvovanje u krivičnim djelima je jasno disproporcionalno nisko".

Njemačka federalna policija navodi i da "veliki većina migranata nije počinila nijedno krivično djelo".