Pogledajte seksi poziv davaocima krvi zbog kojeg se ljute Grci

Sindikat bolničkog osoblja je video danas osudio kao "seksistički", a Uruženje medicinskih sestara i tehničara ga je nazvalo "uvredljivim"
59 pregleda 3 komentar(a)
sport, Grci, Foto: Screenshot (YouTube)
sport, Grci, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 07.06.2016. 18:04h

Grčki sindikati medicinskog osoblja su danas pozvali Ministarstvo zdravstva da povuče video-poziv davaocima krvi jer su muškarci - spasioci u igranom propagandnom videu okruženi prelijepim djevojkama koje ih gledaju s obožavanjem, a medicinske sestre, vatrogasci i spasioci predstavljeni kao filmske seks-bombe. Reklama uz parolu na grčkom i engleskom "Sada i ti možeš postati heroj" prikazuje kako lepe medicinske sestre, u cipelama s visokim štiklama, mini suknjama, s dubokim dekolteima, uz lascivno divljenje raskopčavaju ljekara koji je upravo spasao život pacijentu.

Video se završava prizorom u kojem običan čovjek koji je iz prikrajka video tu scenu, najednom odlučuje da ipak da krv, i sa očekivanjem gleda medicinsku sestru, očito se nadajući da će se prema njemu odnositi kao prema ljekaru. Sindikat bolničkog osoblja je video danas osudio kao "seksistički", a Uruženje medicinskih sestara i tehničara ga je nazvalo "uvredljivim". Vladino tijelo za rodnu ravnopravnost se oglasilo ocjenom da video sprečava napore za izjednačavanje položaja žena i muškaraca. Odgovorio je i Državni centar za davanje krvi rekavši da je video "satiričan" i da je posebno napravljen za ovogodišnji Svjetski dan davalaca krvi, 14. jun.

Bonus video: