PRESKOČIO BEZBJEDNOSNU KONTROLU

Keln: Žurio na let, pa izazvao paniku na aerodromu

Čovjek je bio priveden, ali zasad nema najava da bi protiv njega mogla da bude podignuta neka optužnica
0 komentar(a)
Aerodrom, Keln, Foto: Reuters
Aerodrom, Keln, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.02.2019. 00:41h

Uzbunu koja je danas nastala na aerodromu u Kelnu, zbog koje je avio-saobraćaj u toj vazdušnoj luci bio obustavljen nekoliko sati, izazvao je Španac koji je žurio da stigne na svoj let, objavili su lokalni mediji.

Muškarac (62) je u žurbi preskočio bezbjednosnu kontrolu, a kad je to uočeno, pokrenuta je potraga za njim, prenijela je agencija AP.

Zbog uzbune je oko 11,30 sati blokiran i evakuisan Terminal 1 aerodroma Keln-Bon, a otkazano je i više letova, dok je veći broj njih kasnio, čime je bilo pogođeno oko 2.500 putnika.

Španac je aerodromskoj policiji rekao da je, u žurbi da stigne na let za Portugal, potražio najdirektniji put do svog gejta, a slučajno je ušao u bezbjednosno područje kroz izlaz, umjesto ulaza.

Čovjek je bio priveden, ali zasad nema najava da bi protiv njega mogla da bude podignuta neka optužnica.

Sličan incident se na istom aerodromu dogodio u martu, kad je Terminal 2 bio privremeno zatvoren nakon što je 23-godišnja žena zaobišla bezbjednosnu provjeru.

Kad su je konačno pronašli, policajci su ustanovili da je ona jednostavno žurila na svoj let, ali je incident ipak uzrokovao kašnjenja za oko 1.000 putnika.