DVODNEVNA POSJETA GRČKOJ

Litija u čast Putinu na Svetoj Gori

Tokom posjete Putina, na Svetoj Gori su uvedene jake mjere bezbjednosti, a pored velike pratnje ruskog predsjednika, bili su prisutni i brojni grčki policajci, pripadnici obalske straže, ronioci i snajperisti. Posjete hodočasnika ruskom manastiru otkazene su prije dvije sedmice
82 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2016. 13:35h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin došao je danas, drugog dana posjete Grčkoj, na Svetu Goru, gdje je u administrativnom centru te pravoslavne monaške zajednice Kareji prisustvovao svečanoj liturgiji u njegovu čast.

Putina je u Kareji dočekalo oko 20 igumana manastira i 20 predstavnika monaha, kao i predstavnik vaseljenskog patrijarha pod čijom je Sveta Gora jurisdikcijom.

U kratkom obraćanju Putin je zahvalio Carigradskoj patrijaršiji i grčkoj Crkvi na njihovoj ulozi u jačanju odnosa Grčke i Rusije.

"Ovdje na Svetoj Gori, urađen je veliki i važan posao na moralnim vrijednostima", rekao je Putin, kome je ovo druga posjeta Svetoj Gori.

Ruski predsjednik je nakon liturgije razgovarao sa predsjednikom Grčke Prokopisom Pavlopulosom.

Putin će posjetiti i ruski manastir Svetog Pantelejmona, gdje živi oko 70 ruskih, ukrajinskih i drugih pravoslavnih monaha. U manastiru će prisustvovati proslavi 1.000 godina prisustva ruskih monaha na Svetoj Gori.

Na Svetu Goru u petak je doputovao i poglavar Ruske pravoslavne crkve Kiril.

Tokom posjete Putina, na Svetoj Gori su uvedene jake mjere bezbjednosti, a pored velike pratnje ruskog predsjednika, bili su prisutni i brojni grčki policajci, pripadnici obalske straže, ronioci i snajperisti. Posjete hodočasnika ruskom manastiru otkazene su prije dvije sedmice.

Galerija

Preporučujemo za Vas