San ukoren zbog tvrdnji da kraljica Elizabeta podržava izlazak VB iz EU

Od britanskog monarha se očekuje da bude politički neutralan i da se ne izjašnjava o pitanjima kao što je predstojeći referendum o izlasku Britanije iz EU. Referendum će se održati 23. juna
51 pregleda 0 komentar(a)
kraljica Elizabeta II, Foto: Reuters
kraljica Elizabeta II, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.05.2016. 15:49h

Britansko regulatorno tijelo za štampu ukorilo je tabloid "San" zbog objavljene naslovnice u kojoj se tvrdi da je kraljica Elizabeta Druga podržala izlazak Velike Britanije iz Evropske unije.

Novinarski članak "Kraljica podržava bregzit" koji je u martu objavljen na naslovnoj strani tabloida San je "iznio činjenične tvrdnje da je kraljica zauzela stav pred referendum o izlasku Velike Britanije iz EU", ali te činjenice nisu potkrijepljene u članku, saopštilo je danas Nezavisna organizacija za standarde u štampanim medijima.

Bakingemska palata se žalila regulatornom tijelu za štampu zbog tvrdnji britanskog tabloida da je kraljica Elizabeta kritikovala EU.

Od britanskog monarha se očekuje da bude politički neutralan i da se ne izjašnjava o pitanjima kao što je predstojeći referendum o izlasku Britanije iz EU. Referendum će se održati 23. juna.

List "San" objavio je odluku regulatrornog tijela u današnjem izdanju, ali urednik tog tabloida Toni Galager je rekao da ne smatra da je pogriješio.

Bonus video: