Kraljica Elizabeta: Kinezi su bili nepristojni

Snimak objavljen na BBC-ju iznenadio je mnoge jer se Elizabeta Druga vješto klonila političkih komentara tokom svoje dugogodišnje vladavine
59 pregleda 3 komentar(a)
Elizabeta Druga, Foto: Screenshot
Elizabeta Druga, Foto: Screenshot
Ažurirano: 11.05.2016. 09:15h

Britansku kraljicu Elizabetu Drugu slučajno je snimio dvorski kamerman u trenutku kada je rekla da su kineski zvaničnici bili "veoma nepristojni" prema britanskom ambasadoru u Pekingu tokom posjete kineskog predsjednika Si Djipinga Londonu.

Na snimku koji je objavljen danas vidi se kako britanska kraljica na svom rođendanskom prijemu u Bakingemskoj palati razgovara sa visokim policijskim zvaničnikom o posjeti kineske delegacije Velikoj Britaniji.

Snimak objavljen na BBC-ju iznenadio je mnoge jer se Elizabeta Druga vješto klonila političkih komentara tokom svoje dugogodišnje vladavine.

Na snimku se vidi kako policijska zvaničnica Lusi Dorsi, koja je bila zadužena za bezbjednost tokom posjete delegacije kineskog predsjednika Velikoj Britaniji, kaže kraljici da je posjeta u oktobru bila "vrijeme izazova".

"Kineski zvaničnici bili su veoma nepristojni prema ambasadoru", odgovorila je Elizabeta.

Ovo je novi "gaf" britanskih zvaničnika u posljednja dva dana. Premijer Dejvid Kameron snimljen je dok govori kraljici kako će lideri "najkorumpiranijih" zemalja na svijetu doputovati ove nedjelje u London na samit protiv korupcije.

Kameron je tada opisao Nigeriju i Avganistan kao najkorumpiranije zemlje na svijetu.

Anonimni izvor rekao je medijima da Bakingemska palata neće komentarisati kraljičine privatne razgovore. On je naveo da je posjeta kineske delegacije Londonu prošla glatko i da su obje strane uspješno sarađivale na njenoj realizaciji.

Bonus video: