U eksploziji u Dijarbakiru poginule tri osobe

Brojna kola hitne pomoći i policijske ekipe poslate su na lice mjesta poslije snažne eksplozije koja se čula u krugu od više kilometara
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2016. 15:27h

Najmanje troje ljudi je povrijeđeno, a još najmanje 45 povrijeđeno u napadu automobilom bombom na policijsko oklopno vozilo u centru Dijarbakira, glavnog većinski kurdskog grada na jugoistoku Turske, javili su turski mediji.

Brojna kola hitne pomoći i policijske ekipe poslate su na lice mjesta poslije snažne eksplozije koja se čula u krugu od više kilometara, javila je državna novinska agencija Anadolija.

Anadolija navodi da se eksplozija dogodila u centru grada.

Televizije CNN-Turk i NTV javljaju da je najmanje 15 policajaca povrijeđeno u eksploziji.

Na većinski kurdskom jugoistoku Turske skoro su svakodnevni sukobi između turskih snaga bezbjednosti i pobunjenika od kada su prošlog ljeta prekinuti mirovni pregovori između Ankare i Radničke partije Kurdistana (PKK).

Pregovori je trebalo da okončaju pobunu u kojoj je od 1984. poginulo više od 40.000 ljudi.

Kurdski pobunjenici izvode napade na vojne i policijske ciljeve od jula kada je prekinut krhki mirovni proces.

Ranije danas dva policajca su ubijena kada su pokušali da demontiraju bombu pored puta u istočnoj turskoj provinciji Van, prenijela je agencija Anadolija.

Agencija je odgovornost za taj napad pripisala Radničkoj partiji Kurdistana (PKK), koju Ankara i SAD smatraju terorističkom organizacijom.

Galerija

Bonus video: