Erdogan optužio Evropu za licemjerje

On je na skupu u Malatiji rekao da su oni koji kritikuju Tursku, počeli da ograničavaju "demokratiju i slobode kada su bombe počele da eksplodiraju na njihovoj teritoriji"
2 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.05.2016. 16:09h

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas evropske zemlje za licemjerje zbog toga što traže od Turske da izmijeni antiterorističke zakone dok kod kuće, u svojoj borbi protiv terorizma ograničavaju demokratiju.

On je na skupu u Malatiji rekao da su oni koji kritikuju Tursku, počeli da ograničavaju "demokratiju i slobode kada su bombe počele da eksplodiraju na njihovoj teritoriji", prenosi AFP.

Erdogan je juče već rekao da Turska neće promjeniti svoje antiterorističke zakone što je EU postavila kao uslov za ukidanje viza turskim državljanima.

"Oni kažu - ukinućemo vize i to je uslov. Žao mi je, mi idemo svojim putem, vi idite svojim. Dogovarajte se s kim god želite da se dogovorite", poručio je on juče.

Kako bi dobila bezvizni režim Turska mora da ispuni pet od 72 kriterijuma koje je uvela EU za sve države kojima ukida vize, a jedan od njih je i sužavanje pravne definicije terorizma, prenosi Fena.

Bonus video: