JEDAN OD NAJOPASNIJIH KRIMINALACA

Italija: Mafijaškog bosa uhapsili policajci prerušeni u dostavljače pice

Manganijelo je optužen da je u oktobru 2004. godine ubio dvojicu muškaraca, pripadnika suparničkog klana, čija je likvidacija dovela do krvavih osvetničkih obračuna mafijaških porodica iz napuljske četvrti Skampija, gdje se odvija i radnja knjige "Gomora" Roberta Savijana
54 pregleda 3 komentar(a)
Roberto Manganijeli, Foto: Twitter.com
Roberto Manganijeli, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 17.04.2016. 16:26h

Jednog od vođa napuljske Kamora mafije, koji je od 2013. godine bio u bjekstvu, uhapsili su policajci prerušeni u dostavljače pice dok je gledao fudbalsku utakmicu u Napulju između Intera i Napolija, saopštila je danas italijanska policija.

Italijanske vlasti okončale su tako potragu za Robertom Manganijelom (35), koji važi za jednog od 100 najopasnijih kriminalaca u Italiji i kome se sudi za dvostruko ubistvo.

Manganijelo je optužen da je u oktobru 2004. godine ubio dvojicu muškaraca, pripadnika suparničkog klana, čija je likvidacija dovela do krvavih osvetničkih obračuna mafijaških porodica iz napuljske četvrti Skampija, gdje se odvija i radnja knjige "Gomora" Roberta Savijana.

Manganijelo se takođe tereti za nelegalno držanje oružja i zločinačko udruživanje, navela je policija.

On je uhapšen zajedno sa neimenovanim 30-godišnjim Napuljcem koji je u jednom od skrovišta klana u gradiću Orta di Atela na jugu Italije, organizovao trgovinu drogom i iznude.

U trenutku hapšenja, Manganijelo je u društvu drugog muškarca pratio meč između Intera i Napolija.

Manganijelo, koji nije bio naoružan, nije se opirao hapšenju već je mirno pošao za policajcima prerušenim u dostavljače pice.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Anđelino Afano čestitao je policiji na uspješnom okončanju potrage za jednim od najtraženijih mafijaških bosova.

Preporučujemo za Vas