Belgija: Još dva muškarca optužena za terorizam

Policija je u subotu izvela raciju u sumnjivoj "sigurnoj kući" u centralnom briselskom kvartu Eterbeku, ali nije pronašla oružje, niti eksploziv
0 komentar(a)
Brisel napad, Foto: Reuters
Brisel napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.04.2016. 11:55h

Belgija je optužila još dva muškarca za terorističke prestupe u vezi sa iznajmljivanjem objekta za koji se smatra da je korišćen kao "sigurna kuća" terorista uoči napada izvedenih u Briselu prošlog mjeseca, saopštili su danas belgijski tužioci.

Tu dvojicu, protiv kojih su juče podignute optužnice, policija je identifikovala kao Smaila F, rođenog 1984, i Ibrahima F, rođenog 1988, ali nije navelo kada su uhapšeni, prenosi Rojters.

"Oni su optuženi za učešće u aktivnostima terorističke grupe, terorističkim ubijanjima i pokušajima činjenja terorističkih ubijanja, kao počinitelj, supočinitelj ili saučesnik", rekao je tužilac.

Policija je u subotu izvela raciju u sumnjivoj "sigurnoj kući" u centralnom briselskom kvartu Eterbeku, ali nije pronašla oružje, niti eksploziv.

Belgijski list DH navodi da su dvojica optuženih viđeni na snimku bezbjednosne kamere kako ulaze u tu kuću dan poslije napada i iz nje iznose nekoliko torbi.

Ukupno je šest osumnjičenih uhvaćeno i optuženo od kraja prošle nedelje, kao rezultat istrage koju belgijske vlasti sprovode od bombaških napada izvedenih 22. marta u Briselu, u kojima je ubijeno 32 ljudi.

Bonus video: