Završena policijska operacija u briselskom kvartu Eterbek

Prema riječima očevidaca, tokom akcije koja je počela oko 13.00 sati, pedesetak policajaca bilo je raspoređeno na licu mjesta, među kojima jedinice za deminiranje i snajperisti, a stigle su i spasilačke službe, prenijela je belgijska televizija RTBF
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2016. 13:57h

Policijska operacija velikih razmjera koja je danas izvedena u briselskoj četvrti Eterbek je najvjerovatnije završena, a tokom nje je pretraženo jedno skladište, javljaju belgijski mediji, koji navode da je pretraga imala veze sa istragom o nedavnim napadima u Briselu.

Rojtersov izvještač sa lica mjesta javlja da je belgijska policija okončala pretragu stambenog kompleksa u centralnom distriktu belgijske prijestonice, pri čemu niko nije uhapšen, dok su stanovnici zgrade evakuisani.

Zgradu, koja ima prodavnicu u prizemlju, opkolila je policija, a forenzičari su ušli unutra, navodi britanska agencija.

Prema riječima očevidaca, tokom akcije koja je počela oko 13.00 sati, pedesetak policajaca bilo je raspoređeno na licu mjesta, među kojima jedinice za deminiranje i snajperisti, a stigle su i spasilačke službe, prenijela je belgijska televizija RTBF.

Jedinice za deminiranje i specijalci su oko 13.30 napustili lice mjesta, dok je lokalna policija preuzela kontrolu nad tom zonom, koja je i dalje zatvorena.

Ni federalno tužilaštvo ni federalna policija nijesu pružili više informacija o ovoj akciji.

U Briselu je danas uhapšen i šesti osumnjičeni za terorističke napade u Briselu.

Galerija

Bonus video: