Davutoglu: Turska neće tolerisati vrijeđanje Erdogana

Na jednoj njemačkoj televiziji sredinom marta je emitovana satirična pesma koja govori o pritisku turskog predsjednika na slobodu medija i trošenju ogromnog novca za izgradnju njegove raskošne palate blizu Ankare
8 komentar(a)
Erdogan karikatura, Zaman, Foto: Twitter
Erdogan karikatura, Zaman, Foto: Twitter
Ažurirano: 05.04.2016. 14:43h

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je danas da njegova zemlja neće tolerisati nikakve uvrede na račun "časti" predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, pošto je na njemačkim televizijskim stanicama emitovana pjesma u kojoj je turski lider ismijan.

Davutoglu je rekao da je svako vrijeđanje Erdogana jednako vrijeđanju časti turskog naroda i da neće proći bez "odgovora".

Na jednoj njemačkoj televiziji sredinom marta je emitovana satirična pesma koja govori o pritisku turskog predsjednika na slobodu medija i trošenju ogromnog novca za izgradnju njegove raskošne palate blizu Ankare.

Turska je poslije toga njemačkom ambasadoru uručila protestnu notu tražeći uklanjanje pjesme sa vebsajtova.

Davutoglu je rekao da je o toj pjesmi razgovarao i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i pozdravio je saoštenje njenog portparola od ponedjeljka.

"Satira se odvija u okviru slobode medija i štampe u našoj zemlji koja, kao što znate, nije neograničena", navedeno je u tom saopštenju.

Bonus video: