Milioneri napuštaju Evropu: Najpopularnije destinacije Australija i Izrael

"Gradovi sa najvećim odlivom milionera u prošloj godini u Evropi bili su Pariz, Rim i Atina", navodi se u izvještaju konsultantske kuće New World Wealth
91 pregleda 0 komentar(a)
Milioner, Foto: Shutterstock
Milioner, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.04.2016. 10:01h

Milioneri u sve većem broju napuštaju Evropu zbog rastućih religijskih tenzija, zabrinutosti u vezi krhke ekonomije i priliva migranata iz Sirije, pokazalo je istraživanje konsultantske kompanije New World Wealth.

Prema podacima istraživanja, milioneri će u velikom broju napuštati Francusku, Njemačku i Belgiju, dok će najpopularnije destinacije za njihov odlazak biti Australija i Izrael, prenosi Capital.ba.

"Gradovi sa najvećim odlivom milionera u prošloj godini u Evropi bili su Pariz, Rim i Atina", navodi se u izvještaju te konsultantske kuće.

Pariz je imao najveći odliv, jer je izgubio šest odsto populacije milionera ili oko sedam hiljada ljudi. Iz Rima je prošle godine otišlo 5.000 milionera, a iz Atine2.000.

"Francuska je teško pogođena eskalacijom religijskih tenzija između hrišćana i muslimana, naročito u urbanim područjima. Očekujemo da će migracija milionera iz Francuske u narednoj deceniji ubrzati zbog eskalacije tih tenzija", navodi se u izvještaju New World Wealtha.

Francuska i Njemačka imaju najbrojniju muslimansku populaciju među članicama EU. Francuska je, takođe, domovina najvećeg broja Jevreja u Evropi, kojih u toj zemlji ima oko 310.000.

Gradovi sa najvećim prilivom milionera su Sidnej, u koji je prošle godine došlo 4.000 milionera. Slijedi Melburn u koji se doselilo 3.000 milionera, a zatim Tel Aviv, Dubai, San Francisko i Vankuver sa po 2.000.

Bonus video: