Nekoliko stjuardesa Er Fransa ne žele da nose veo na aerodromu u Teheranu

"Od te poruke, svaki dan nam stižu pozivi zabrinutih stujardesa, koje su nam rekle da neće da nose maramu", navodi se u saopštenju sindikata i dodaje da se pominju i kazne stujardesama koje se ne budu pridržavale tih mjera
8 komentar(a)
Er Frans, Foto: Reuters
Er Frans, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.04.2016. 08:27h

Nekoliko stujardesa Er Fransa odbilo je da nosi veo pri slijetanju na aerodrom u Teheranu, saopštio je večeras sindikat te francuske aviokompanije koji je zatražilo da nošenje vela bude na dobrovoljnoj bazi.

Letovi Er Fransa na relaciji Pariz-Teheran trebalo bi da počnu 17. aprila, ali je osoblju upućena interna poruka prema kojoj se stujardesama "savjetuje da nose pantalone, komotni sako i maramu koja će prekriti njihovu kosu prilikom izlaska iz aviona na teheranskom aerodromu".

"Od te poruke, svaki dan nam stižu pozivi zabrinutih stujardesa, koje su nam rekle da neće da nose maramu", navodi se u saopštenju sindikata i dodaje da se pominju i kazne stujardesama koje se ne budu pridržavale tih mjera.

Rukovodstvo aviokompanije je Frans presu navelo da posada kao i strani putnici treba da poštuju zakone zemlje u koju dolaze.

"Iranski zakon nalaže nošenje vela koji pokriva kosu na javnim mjestima i to važi za sve žene koje se nalaze na teritoriji Irana. Tu obavezu, koja se ne odnosi tokom leta, poštuju sve međunarodne aviokompanije koje sarađuju sa Iranom", dodalo je rukovodstvo Er Fransa podsjećajući da se ta mjera već primjenjuje na letovima za Saudijsku Arabiju a nekada na relaciji Pariz-Teheran.

Bonus video: