"Salah Abdeslam je samovoljno odlučio da se ne raznese zajedno sa drugim džihadistima"

Salahov brat, Mohamed navodi da mu je brat iz zatvora na sjeveru Belgije poručio: "Da sam to želio, moglo je da bude više žrtava. Srećom, nisam to uradio."
7 komentar(a)
Salah Abdeslam, Foto: Reuters
Salah Abdeslam, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.04.2016. 07:43h

Osumnjičeni organizator terorističkih napada u Parizu koji su se dogodili u novembru prošle godine, Salah Abdeslam svjesno je odlučio da ne aktivira eksploziv tokom bombaških napada u francuskoj prijestonici, izjavio je Abdeslamov brat Mohamed.

On je istakao da je Salah "samovoljno odlučio da se ne raznese" zajedno sa drugim džihadistima takozvane Islamske države, koji su u napadima u Parizu ubili ukupno 130 ljudi, prenijela je agencija AFP.

Mohamed navodi da mu je brat iz zatvora na sjeveru Belgije poručio: "Da sam to želio, moglo je da bude više žrtava. Srećom, nisam to uradio."

Salah Abdeslam, jedini preživjeli počinitelj terorističkih napada u Parizu, uhapšen je u Briselu 18. marta nakon četiri mjeseca u bjekstvu, tokom kojih je bio najtraženiji čovjek u Evropi.

Vjeruje se da je Abdeslam bio koordinator napada zadužen za logistiku, a istražiteljima je rekao da je trebalo da izvede samoubilački napad na stadionu "Stad de Frans", ali je od toga odustao.

U Briselu se četiri dana poslije Abdeslamovog hapšenja dogodio bombaški napad Islamske države na aerodom i metro, koji su izvršili džihadisti povezani sa ćelijom koja je izvršila napade u Parizu.

Abdeslam (26), koji bi trebalo da bude izručen Francuskoj, navodno je rekao svom bratu da želi da sarađuje sa policijom, kao i da nije učestvovao u napadima u Briselu.

Bonus video: