Belgija: Otkazan "Marš protiv straha"

"Bezbjednost građana predstavlja apsolutni prioritet. U potpunosti prihvatamo poziv vlasti da se skup odloži na neko dogledno vrijeme. Pozivamo građane da sjutra ne dolaze u Briselu", naveli su organizatori
0 komentar(a)
Brisel, Foto: Reuters
Brisel, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2016. 17:20h

Skup pod nazivom "Marš protiv straha" zakazan za sjutra u Briselu, gde je 22. marta u terorističkim napadima 31 osoba poginula, a 300 ljudi ranjeno, otkazana je iz bezbjednosnih razloga na preporuku belgijskih vlasti, saopštili su danas organizatori.

"Bezbjednost građana predstavlja apsolutni prioritet. U potpunosti prihvatamo poziv vlasti da se skup odloži na neko dogledno vrijeme. Pozivamo građane da sjutra ne dolaze u Briselu", naveli su organizatori.

Belgijski ministar unutrašnjih poslova Jan Jambon apelovao je ranije danas na stanovnike Brisela da se ne okupljaju na ulicama i trgovima u znak solidarnosti sa žrtvama terorističkih napada navodeći da je policija previše raštrkana zbog istrage.

Jambon nije zahtijevao da se protestna šetnja zakazana za sjutra otkaže, ali je pozvao građane da se ne okupljaju na demonstracijama.

Isti poziv je uputila i gradska vlada Brisela.

Bonus video: