Gens: Abdeslam ćuti od napada u Briselu

1 komentar(a)
Salah Abdeslam, Foto: Reuters
Salah Abdeslam, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.03.2016. 18:53h

Glavni osumnjičeni za organizovanje terorističkih napada u Parizu prošlog novembra Salah Abdeslam, koji je uhapšen prošle nedjelje u Briselu, prestao je da govori s istražiteljima od kako su se u utorak desili bombaški napadi na aerodromu i metro stanici u belgijskoj prijestonici, prenosi AFP.

Ova agencija se poziva na izjavu belgijskog ministra pravosuđa Kuna Gensa.

"Federalni tužilac me je upravo obavijestio da Salah Abdeslam ne želi da govori od napada na Zaventam i metro stanicu u Briselu", saopštio je danas Gens pred komitetom belgijskog parlamenta koji istražuje napade u kojima je stradala 31 ososba i više od 300 ranjeno.

Abdeslam, koji je uhapšen prošle nedjelje, planirao je u Briselu samoubilački napad i višestruke pucnjave poput onih u Parizu u novembru prošle godine, javila je belgijska televizijska stanica VRT.

VRT je, ne navodeći izvor informacija, prenijela da istražitelji vjeruju da su Abdeslam i još dvije osobe, od kojih je jedna uhapšena zajedno sa Abdeslamom, planirali da izazovu masovne žrtve u Briselu koristeći puške i pištolje dok bi drugi izvršili samoubilačke napade.

"Teroristi su planirali isti scenario kao onaj u Parizu, samo što je on djelimično propao", navela je juče belgijska televizija, a preneo Rojters.

Bonus video: