Abdeslam ne negira da je bio na mjestu zločina u Parizu

Francuske vlasti traže njegovo izručenje Parizu, gdje mu prijete optužbe za terorizam zbog učešća u napadima izvedenim 13. novembra na niz pariskih lokacija, u kojima je ubijeno 130 ljudi
0 komentar(a)
Salah Abdeslam, Foto: Reuters
Salah Abdeslam, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.03.2016. 10:49h

Pred sudom u Briselu danas je održano saslušanje Salaha Abdeslama osumnjičenog za organizaciju pariskih napada.

Njegov advokat Sven Meri kazao je kako Abdeslam ne negira svoju prisutnost na mjestu zločina u Parizu.

Umjesto toga Abdeslam će svoju obranu temeljiti na povredi procedure. Tačnije zauzeće se stav da je belgijski ministar spoljnjih poslova politički uticao na ovaj slučaj te da su francuske vlasti prekoračile pravna ovlašćenja kada su tražile Abdeslamovo izručenje.

Advokat je kazao kako je optuženik sarađivao s vlastima te da nema niti jednog razloga zbog kojeg ne bi htio biti izručen Francuskoj, piše BBC.

Abdeslam je izašao pred sud u trenutku kada su sve brojniji znaci da ista ćelija Islamske države stoji iza napada u prijestonicama Francuske i Belgije.

On je uhapšen prošle nedjelje u Molenbeku, belgijskoj četvrti u kojoj je i odrastao, prenosi AP.

Francuske vlasti traže njegovo izručenje Parizu, gdje mu prijete optužbe za terorizam zbog učešća u napadima izvedenim 13. novembra na niz pariskih lokacija, u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Evropski bezbjednosni zvaničnici su naveli da je jedan od bombaša-samoubica koji su u utorak izveli napad na briselski aerodrom osumnjičen i za učesće u pariskim napadima.

Za bombaške napade na aerodrom i stanicu metroa u Briselu u kojima je poginulo najmanje 31, a povrijeđeno 270 ljudi odgovornost je preuzela takozvana Islamska država.

Bonus video: