Nadžim Lahraui učestvovao i u pariskim napadima

Belgijsko tužilaštvo je saopštilo da je Lahraui putovao za Siriju u februaru 2013. godine, kao i da je registrovan pod lažnim imenom na austrijsko-mađarskoj granici u septembru prošle godine
0 komentar(a)
Nadžim Lahraui, Foto: Twitter
Nadžim Lahraui, Foto: Twitter
Ažurirano: 24.03.2016. 07:58h

Nadžim Lahraui, treći osumnjičeni za bombaške napade na briselskom aerodromu, bio je, takođe, učesnik u novembarskim napadima u Parizu i saradnik Salaha Abdeslama koji je uhapšen prije nekoliko dana, prenose belgijski mediji.

Lahraui je rođen u Maroku, a njegov DNK pronađen je na eksplozivima korišćenim u terorističkim napadima na Pariz 13. novembra, kao i u stranu u Briselu, u kojem je u decembru prošle godine pronađena oprema za pravljenje bombi i otisci prstiju Saleha Abdeslama, glavnog osumnjičenog za napade u Parizu.

Belgijsko tužilaštvo je saopštilo da je Lahraui putovao za Siriju u februaru 2013. godine, kao i da je registrovan pod lažnim imenom na austrijsko-mađarskoj granici u septembru prošle godine.

On je putovao sa Abdeslamom i Mohamedom Belkaidom, Alžircem koji je ubijen 15. marta tokom racije u belgijskoj prijestonici, tri dana prije nego što je Abdeslam uhapšen.

Danas sastanak ministara EU o napadima u Briselu

Ministri EU sastaće se danas, na zahtjev Belgije, kako bi razgovarali o terorističkim napadima u Briselu, najavio je danas Ard Van Der Steur, ministar pravde Holandije, zemlje koja trenutno predsjedava EU.

Za bombaške napade na aerodrom i metro stanicu u Briselu u kojima je poginulo najmanje 30, a povrijeđeno preko 200 ljudi odgovornost je preuzela takozvana Islamska država. Istraga je u toku, a policija je u potrazi za jednim od osumnjičenih koji je uspio da pobegne sa aerodroma.

Bonus video: