STUDENT IZ JUTE

Amerikanac preživio napade u Bostonu, Parizu i Briselu

"Prosto je nevjerovatno da se našao na sva tri mjesta", rekao je biskup Skot Bend iz crkve u Juti
70 pregleda 6 komentar(a)
Mejson Vels, Foto: Twitter
Mejson Vels, Foto: Twitter
Ažurirano: 24.03.2016. 07:11h

Amerikanac Mejson Vels (19) jedan je od oko 200 ljudi koji su povrijeđeni u bombaškom napadu u Briselu. To nije prvi put da se mladi Amerikanac susreće s terorističkim napadima, s obzirom da se na licu mjesta našao i kada su bombe eksplodirale u Bostonu i Parizu.

Vels je student iz Jute, a često putuje zbog tura koje organizuje mormonska crkva u koju ide. Amerikanac se nalazio na aerodromu u Zaventemu kada je bombaš-samoubica aktivirao eksploziv.

Od eksera i šrapnela iz bombe zadobio je povrede noge, glave i opekotine lica drugog i trećeg stepena. Operisana mu je Ahilova tetiva, a ljekari su optimistični i kažu da će se uspješno oporaviti.

Mladi Vels bio je veoma blizu mjesta eksplozije u Bostonu 2013. kada je došao da gleda svoju majku Kimberli i oca Čeda kako trče na maratonu.

"Prosto je nevjerovatno da se našao na sva tri mjesta. Svako od nas bi bio jako potresen, međutim ne i Mejson. On je onaj tip mladića koji svaku nesreću umije da pretvori u nešto pozitivno. Bog ga je sačuvao", rekao je biskup Skot Bend iz crkve u Juti.

Nakon Bostona, mladi Mejson zatekao se i u Parizu tokom novembarskih napada, ali je tada bio u drugom dijelu grada, i nije bio povrijeđen.

Kada je sa trojicom prijatelja iz mormonske crkve otišao u Brisel, njegovom ocu nije bilo ni na kraj pameti da će ponovo preživljavati istu dramu.

"Ovo je njegov treći teroristički napad. Čuli smo se poslije operacije. Bio je dosta ošamućen, ali sjeća se svega. Nadam se da će se sa Briselom završiti ova nesrećna serija", rekao je Mejsonov otac Čed Vels.

Preporučujemo za Vas