Francuska izdala novu potjernicu za Abdeslamom

U novoj potjernici se nalaze nove optužbe koje su rezultat četvoromjesečne istrage pariskih napada. Evropska potjernica istovremeno predstavlja zahtjev za ekstradiciju
0 komentar(a)
Salah Abdeslam, Foto: Reuters
Salah Abdeslam, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.03.2016. 18:54h

Francusko ministarstvo pravde saopštilo je danas da je izdalo novu evropsku potjernicu za Salahom Abdeslamom, glavnim osumnjičenim za pariske napade, kako bi ubrzali njegovo izručenje.

U saopštenju se navodi da ministarstvo daje belgijskim vlastima rok od najviše dva mjeseca, ili tri ako bude podnio žalbu, da ga izruči Francuskoj, prenosi AP.

U novoj potjernici se nalaze nove optužbe koje su rezultat četvoromjesečne istrage pariskih napada. Evropska potjernica istovremeno predstavlja zahtjev za ekstradiciju.

Saleh Abdeslam, glavni osumnjičeni za napade u Parizu u novembru prošle godine, formalno je optužen ranije danas za umješanost u terorističkom ubijanju zajedno sa još jednim muškarcem koji je juče uhapšen sa njim, saopštilo je belgijsko tužilaštvo.

"Istražni sudija podigao je optužnicu protiv Saleha Abdeslama zbog učešća u terorističkom ubijanju i učešća u aktivnostima terorističke organizacije", kaže se u saopštenju tužilaštva, prenosi Rojters.

Bonus video: