Štajnmajer: Dobili smo konkretne informacije o napadu na ambasadu u Ankari

Njemačka je u utorak upozorila svoje državljane u Ankari na "skori napad"
1 komentar(a)
Ambasada Njemačke u Turskoj, Foto: Twitter
Ambasada Njemačke u Turskoj, Foto: Twitter
Ažurirano: 17.03.2016. 11:33h

Njemačka je zatvorila svoju ambasadu u Ankari, generalni konzulat u Istanbulu, kao i škole u ta dva grada pošto su bezbjednosne službe dobile konkretne informacije o mogućem neposrednom napadu, izjavio je danas njemački ministar Frank-Valter Štajnmajer.

"Naše bezbjednosne vlasti su sinoć primile nekoliko konkretnih i veoma ozbiljnih informacija da se pripremaju teroristički napadi na naša njemačka predstavništva u Turskoj", rekao je Štajnmajer novinarima u Berlinu.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova objavilo da su u Ankari zatvorene njemačka ambasada, konzulat u Istanbulu, kao i njemačke škole zbog opasnosti od mogućeg "skorog napada".

Njemačka je u utorak upozorila svoje državljane u Ankari na "skori napad".

Inače, ekstremistička grupa Jastrebovi slobode Kurdistana (TAK), preuzela je danas odgovornost za samoubilački bombaški napad u Ankari u kome je u nedjelju 37 ljudi poginulo i zapretila novim napadima protiv turskih bezbjednosnih snaga.

Ta grupa je u saopštenju objavljenom na sajtu objavila da je napad izveden u nedjelju kao osveta zbog operacija u većinski kurdskom jugoistočnom dijelu zemlje koje traju još od jula i u kojima je poginulo na stotine civila, pripadnika bezbjednosnih snaga i ekstremista, prenio je Rojters.

Bonus video: