Ruski nacionalisti predlažu: Ko uvrijedi predsjednika, ide u zatvor šest godina

Trenutno se uvreda upućena ruskom predsjedniku smatra kao vrijeđanje zvaničnika države i kažnjava se "popravnim radom" (procedura u kojoj se od plate osuđenog u određenom vremenskom periodu oduzima dio)
54 pregleda 13 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.03.2016. 12:24h

Poslanik u ruskom parlamentu i član nacionalističke Liberalno-demokratske partije na čijem je čelu Vladimir Žirinovski, Roman Kudjakov priprema zakon, kojim će se ukoliko prođe propisivati, da se uvrede upućene ruskom predsjedniku kažnjavanju kaznom zatvora u trajanju od šest godina, piše RT.

Kudjakov je rekao, Izvestiji da specijalni zakon treba da zaštiti reputaciju predsejednika nakon što je otkriveno da se na Jutjubu mogu naći video klipovi koji direktno vrijeđaju i kleveću ruskog lidera Vladimira Putina.

On je takođe rekao da se odlučio da preformuliše nacrt zakona iz 1990. "Zaštita časti i dostojanstva predsjednika Sovjetskog Saveza"

Kudjakov je naglasio da se ovaj predlog zakona nije odnosio na konkretnu ličnost već na instituciju predsjednika.

Trenutno se uvreda upućena ruskom predsjedniku smatra kao vrijeđanje zvaničnika države i kažnjava se "popravnim radom" (procedura u kojoj se od plate osuđenog u određenom vremenskom periodu oduzima dio).

Bonus video: