Vals: Turska ne može da ucjenjuje EU

Na samitu sa EU prošle nedjelje, Turska je pored tri miljarde eura koje je EU u novembru pristala da dodijeli Ankari, tražila još tri miljarde eura u zamjenu za saradnju na obuzdavanju talasa izbjeglica koji žele da stignu do Evrope
0 komentar(a)
Manuel Vals, Foto: Reuters
Manuel Vals, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.03.2016. 17:51h

Francuski premijer Manuel Vals izjavio je danas da će njegova zemlja reći na samitu EU ove nedjelje da želi efikasniju saradnju sa Ankarom u vezi migrantske krize, ali da će Tursku upozoriti da ne pokušava da ucjeni EU na bilo koji način.

U obraćanju poslanicima u parlamentu, Vals je rekao da je veoma važno da se sarađuje sa Turskom, ali da "ne smije biti ni najmanje ucjene", prenio je AFP.

Na samitu sa EU prošle nedjelje, Turska je pored tri miljarde eura koje je EU u novembru pristala da dodijeli Ankari, tražila još tri miljarde eura u zamjenu za saradnju na obuzdavanju talasa izbjeglica koji žele da stignu do Evrope.

Vals je poslanicima rekao da će Francuska insistirati na sastanku u petak da EU ne povećava broj izbjeglica koje je spremna da prihvati na više od sadašnjih 30.000.

Bonus video: