Bili ste Šarli - Pariz, hoćete li biti Ankara?

Britanac koji živi u Ankari putem Facebooka pozvao svijet da pokaže saosjećanje sa žrtvama napada u glavnom gradu Turske.
73 pregleda 44 komentar(a)
Ankara, napad, Foto: Reuters
Ankara, napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.03.2016. 18:09h

Na društvenoj mreži Facebook jedan je Britanac, koji živi u Ankari, pozvao svijet da pokaže saosjećanje sa žrtvama bombaškog napada u turskom glavnom gradu, u kojem je poginulo 37 osoba, kao što je to činio kada su druge evropske i svjetske prijestonice bile meta terorističkih napada.

"Veoma je lako pogledati terorističke napade u Londonu, Njujorku i Parizu i osjetiti bol i tugu zbog tih žrtava. Zašto onda nije isto tako kada je riječ o Ankari? Je li zato što jednostavno ne shvatate da Ankara nije ništa drugačija od tih gradova", upitao je Džejms Tejlor.

For those who do not know Turkey, or who distance themselves from these attacks, maybe this will open your eyes.The...

Posted by James Taylor on недеља 13. март 2016.

U svojoj objavi, koju je podijelilo više od 23.000 korisnika Facebooka, Tejlor je uporedio napad u Ankari sa eksplozijom bombe ispred robne kuće Debenhams u centru Nortemptona, ili u centru Birmingema, ili na trgu Pikadili u Londonu.

Naveo je da, suprotno mišljenju većine, Turska nije Bliski istok i Ankara nije ratna zona već "normalan moderan grad poput bilo kojeg drugog u Evropi, dok je Kizilay njeno srce", piše Daily Sabah.

"Bili ste Šarli (ebdo), bili ste Pariz. Hoćete li biti Ankara?", upitao je Tejlor.

U posljednjem bombaškom napadu u Ankari poginulo je 37, a ranjeno 125 osoba.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za jučerašnji napad, a neimenovani zvaničnik je naveo da preliminarni rezultati istrage ukazuju na to da je Radnička partija Kurdistana (PKK), ili neka grupa povezana s njima, odgovorna za napad.

Eksplozija je odjeknula u blizini centralnog parka Guven u nedjelju u 18:35 sati, a nakon nje čula se i pucnjava.

Bonus video: