Varufakis postaje savjetnik lidera britanskih laburista

"Varufakis je zanimljiv jer je učestvovao u svim pregovorima sa međunarodnim kreditorima. Mislim da je način na koji se Grčka bila tretirana užasan i treba da im pružimo ruku", rekao je Korbin
0 komentar(a)
Janis Varufakis, Foto: Reuters
Janis Varufakis, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.02.2016. 10:14h

Bivši grčki ministar finansija Janis Varufakis postaće savjetnik lidera britanske opozicine Laburističke stranke Džeremija Korbina, prenosi Skaj njuz.

Varufakis je napustio vladu grčkog premijera Aleksisa Ciprasa jula prošle godine pošto je odbio da prihvati uslove trećeg sporazuma sa međunarodnim kreditorima, koji je podrazumijevao dalje mjere štednje.

Korbin je rekao da Varufakis nedavno razgovarao sa premijerom iz sjenke Džonom Mekdauelom i savjetovaće laburiste po određenim pitanjima.

"Varufakis je zanimljiv jer je učestvovao u svim pregovorima sa međunarodnim kreditorima. Mislim da je način na koji se Grčka bila tretirana užasan i treba da im pružimo ruku", rekao je Korbin lokalnom listu "Islington tribjun".

Varufakis se obrazovao u Britaniji, doktorirao je na Univerzitetu u Eseksu, a ima i diplomu Univerziteta u Birmingemu, podsjeća Skaj njuz.

Bonus video: