Ukrajinski vojnik poginuo na istoku zemlje

Propuski pobunjenici, koji ne izvještavaju redovno o situaciji na istoku Ukrajine, saopštili su danas da je 11 osoba poginulo u posljednjih nedjelju dana
1 komentar(a)
Ukrajina, Foto: Reuters
Ukrajina, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.02.2016. 15:54h

Jedan ukrajinski vojnik poginuo je u posljednja 24 sata u istočnoj Ukrajini pod kontrolom proruskih pobunjenika, uprkos relativno mirnom primirju, saopštile su danas ukrajinske vlasti.

"Jedan ukrajinski vojnik poginuo je u posljednja 24 sata u borbi kod sela Granitne", na pola puta između pobunjeničkog uporišta Donjeck i Mariupolja, lučkog grada pod kontrolom ukrajinskih snaga bezbjednosti, izjavio je portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko ne navodeći druge detalje.

Propuski pobunjenici, koji ne izvještavaju redovno o situaciji na istoku Ukrajine, saopštili su danas da je 11 osoba poginulo u posljednjih nedjelju dana.

"Od 20. do 26. februara poginulo je 11 osoba. Među njima je bilo dva civila, a ostali su proruski borci", izjavio je Frans presu porparol pobunjenika Aleksandar Malcev i dodao da su žrtve ubijene u borbi s ukrajinskim vojnicima.

Više od 9.000 ljudi poginulo je sukobu između proruskih pobunjenika i ukrajinskih snaga bezbjednosti za dvije godine.

Od uvođenja primirja u septembru 2015. godine, borbe su značajno smanjene, iako izbijaju sporadični sukobi. Mirovni pregovori su u zastoju nekoliko mjeseci.

Bonus video: