Novi dnevni list u Velikoj Britaniji, prvi u posljednjih 30 godina

Vijest o novom listu dolazi u trenutku gašenja lista Independent u štampanom izdanju, koji prelazi isključivo na digitalni format
1 komentar(a)
The New Day, Foto: Twitter
The New Day, Foto: Twitter
Ažurirano: 22.02.2016. 10:39h

Novi dnevni list "The New Day", prvi list u posljednjih 30 godina u Velikoj Britaniji i politički neutralan, izlaziće od 29. februara, saopštila je danas grupa Triniti miror. "'The New Day' će biti dnevni list koji će izlaziti od ponedjeljka do petka. Biće optimističan i politički neutralan", navela je grupa, koja izdaje ljevičarski tabloid Daily Mirror.

Novi list će imati 40 strana i biće besplatan prvog dana izlaska na 40.000 prodajnih mjesta. Cijena će u prve dvije nedjelje biti 25 penija (0,32 eura) posle čega će se prodavati za 50 penija (0,64 eura).

"The New Day" će biti potpuno nezavisan od Daily Mirror i pokrivaće "važne istorijske događaje na uravnotežen način bez sugerisanja čitaocu šta da misli" i ciljaće na širu publiku muškaraca i žena koji traže "drugačije vijesti koje trenutno ne mogu da se nađu u medijima", navela je grupa Triniti miror.

Vijest o novom listu dolazi u trenutku gašenja lista Independent u štampanom izdanju, koji prelazi isključivo na digitalni format.

Independent, osnovan 1986. godine, imao je pad tiraža uslijed porasta digitalnih medija. Trenutno ima tiraž manje od 60.00 dnevno, dok je nekad imao i do 400.000.

Posljednje štampano izdanje Indipendenta pojaviće se na kioscima 26. marta.

Bonus video: