Grčka: Uhapšena trojica naoružanih iračkih Kurda sa britanskim pasošem

Grčke vlasti navode da zasad nemaju dokaza da su uhapšeni povezani sa takozvanom Islamskom državom, a o hapšenju su obavijestili Europol i Interpol
0 komentar(a)
oružje, Foto: Shutterstock
oružje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.02.2016. 11:24h

Grčke vlasti su danas saopštile da su u blizini granice sa Turskom u dvije odvojene operacije uhapsile trojicu naoružanih muškaraca, koji su imali namjeru da u Tursku prebace značajnu količinu vatrenog oružja i municije.

Uhapšeni su irački Kurdi sa britanskim državljanstvom, stari 22, 28 odnosno 39 godina, izjavio je za agenciju AP jedan visoki zvaničnik grčkih bezbjednosnih službi, koji je želio da ostane anoniman.

Kod uhapšenih je u automobilu i kamp-prikolici sinoć pronađeno više od 20 komada vatrenog oružja i ogromna količina metaka.

Kod 39-godišnjeg osumnjičenog je pronađeno 200.000 metaka i četiri pištolja, a kod druge dvojice, koje su kasno sinoć uhapsili pripadnici obalske straže u blizini luke Aleksandropolis, na sjeveroistoku zemlje, otkriveno je 18 pušaka i 27.000 metaka.

Grčke vlasti navode da zasad nemaju dokaza da su uhapšeni povezani sa takozvanom Islamskom državom, a o hapšenju su obavijestili Europol i Interpol.

Bonus video: