SUKOBI NEDALEKO OD OBALE SENE

Neredi na protestu Žutih prsluka u Parizu: Gađali policajce, pa bačen suzavac

Na Fejsbuku je najavljeno da će na protestima biti pročitano otvoreno pismo koje je prije dva dana upućeno francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu
407 pregleda 0 komentar(a)
Danas u Parizu, Foto: Reuters
Danas u Parizu, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.01.2019. 17:05h

Pripadnici policije i pokreta "žuti prsluci" sukobili su se danas poslije podne na ulicama Pariza, javila je agencija Frans pres.

Protest je počeo mirno, ali su nedaleko od obale Sene i gradske skupštine demonstranti gađali policajce koji su zatim bacili suzavac na okupljene.

Nakon sukoba sa demonstrantima, policija je mobilisala i jedinice za suzbijanje demonstracija.

Građanski pokret "Žuti prsluci" pozvao je na nove proteste širom Francuske, ispred zgrada gradskih skupština u Parizu, Lionu, Bordou, Tuluzu, Nici, Bezansonu i Klermon-Feranu.

Na Fejsbuku je najavljeno da će na protestima biti pročitano otvoreno pismo koje je prije dva dana upućeno francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu.

U pismu je najavljen nastavak protesta sve dok značajno ne budu smanjeni porezi za građane i smanjene plate visokim državnim funkcionerima.

Pokret koji je spontano nastao na društvenim mrežama protestuje od 17. novembra zbog državne politike.

Današnje okupljanje je prvo poslije novogodišnje pauze i "Žuti prsluci" se nadaju da će se veliki broj Francuza odazvati.

Galerija

Preporučujemo za Vas