"VEOMA OZBILJAN TERORISTIČKI RIZIK"

Orban: Zapad je kriv za migrantsku krizu

Orban, koji je danas u Budimpešti bio domaćin premijerki Poljske Beati Šidlo, kazao je da je fenomen migranata nije nastao nasilno u Evropi", ali da su migranti pozvani u zapadne evropske zemlje "bez kontrole, filtriranja ili bezbjednosnih provjera"
1 komentar(a)
Viktor Orban, Beata Šidlo, Foto: Reuters
Viktor Orban, Beata Šidlo, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.02.2016. 15:46h

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da su lideri nekih zapadnih evropskih zemalja krivi za "veoma ozbiljan teroristički rizik", kao i za narušavanje svakodnevne bezbjednosti u Evropi.

Premijer Mađarske je rekao da se "mora zaustaviti" migracija i ponovo pozvao na "evropsku odbrambenu liniju" na sjevernoj granici Grčke u cilju zaustavljanja priliva migranata.

Orban, koji je danas u Budimpešti bio domaćin premijerki Poljske Beati Šidlo, kazao je da je fenomen migranata nije nastao nasilno u Evropi", ali da su migranti pozvani u zapadne evropske zemlje "bez kontrole, filtriranja ili bezbjednosnih provjera".

Beata Šidlo je takođe pozvala na jačanje južne šengensku granicu, rekavši da "problem migracije mora biti riješen van granica EU".

Preporučujemo za Vas