Austrija: Izbjeglica iz Iraka silovao dječaka

Osumnjičeni silovatelj, koji je u Austriju došao preko Balkana 13. septembra, rekao je policiji da je to učinio iz "hitne seksualne potrebe", navode lokalni mediji, pozivajući se na zapisnik sa ispitivanja
64 pregleda 5 komentar(a)
Dječak, zlostavljanje, Foto: Shutterstock
Dječak, zlostavljanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.02.2016. 09:26h

Izbjeglica iz Iraka uhapšen je zbog toga što je u decembru silovao 10-godišnjeg dječaka na bazenu u Beču, saopštila je austrijska policija.

Osumnjičeni silovatelj, koji je u Austriju došao preko Balkana 13. septembra, rekao je policiji da je to učinio iz "hitne seksualne potrebe", navode lokalni mediji, pozivajući se na zapisnik sa ispitivanja.

Upitan da li su takva djela zakonita u njegovoj zemlji, on je rekao da je svjestan da su takva djela zabranjena u svakoj zemlji u svijetu i priznao da je napravio "ogromnu grešku", prenosi "Raša tudej".

"Podnijeta je tužba zbog silovanja 10-godišnjeg dječaka na bazenu u Terezinbadu. Utvrdili smo da je osumnjičeni 20-godišnji muškarac koji živi u Beču. Uhapšen je i poslat u zatvor u Josefštadu", rekao je juče glavni inspektor Roman Hahslinger.

Kako je dodao, osumnjičeni je irački državljanin koji u Beču ima izbjeglički status.

Hahslinger je naglasio da ljudi ne treba da brinu, te da je "Beč bezbjedan grad i da se tu ništa nije promijenilo".

Osumnjičeni muškarac, čije ime nije objavljeno, 2. decembra je uvukao dječaka u svlačionicu bazena i napao ga.

Kada je dječak rekao spasiocu šta se dogodilo, hitno su pozvali policiju.

Uspjeli su da uhvate napadača na bazenu koji se, na njihovo zaprepašćenje, umesto da je pobjegao sa mjesta zločina, zabavljao skačući sa daske visoke tri metra, prenosi list "Di Hojte".

Dječak, koji je pretrpio više unutrašnjih povreda, prebačen je u dječju bolnicu.

Državni tužilac je osumnjičenog muškarca optužio za silovanje i teško seksualno zlostavljanje maloljetne osobe, rekla je portparolka državnog tužioca Nina Busek, prenio je list "Kronen Cajtung".

Austrija je do sada, poslije Švedske, primila najveći broj izbjeglica po glavi stanovnika u Evropi, podsjeća ruski kanal.

Bonus video: